Offline Mindfulness

Raak weer verbonden met jouw natuurlijke zelf

Wie mij enigszins kent, weet dat ik veel met de natuur omring, letterlijk door te werken in mijn pluktuin, veel planten in huis te halen en te wandelen in de bossen samen met mijn labradoodle. Maar ook figuurlijk door terug in contact te staan met mijn eigen natuur en het natuurlijke ritme van de seizoenen zo goed mogelijk te integreren in mijn leven. Want wij mensen zijn onderdeel van de natuur. De natuur is overal, zowel buiten als binnen in jezelf. Verbinden met de natuur en de natuurlijke cyclus creëert ruimte om je eigen natuur te onderzoeken en daarmee te verbinden. Bewust en met aandacht aanwezig zijn bij de natuur in jezelf en daar buiten vormt de kern van de trainingen en coaching bij Offline Mindfulness, want dat is de ingang naar een natuurlijk mindful leven.

Onze behoeften lijken sterk veranderd sinds het einde van ons nomadenbestaan en de intrede van de landbouw. Maar eigenlijk zijn ze nog precies hetzelfde als tienduizend jaar geleden. Onze hersenen denken nog altijd dat we jager-verzamelaar zijn. Wie uit de ratrace wil en welvaartsziektes een halt wil toeroepen, kan het best meer gaan leven zoals het voor de mens bedoeld was: in verbinding met de natuur. Natuurlijk zijn de omstandigheden niet meer hetzelfde als in die tijd. Ook is het niet reëel om te denken dat we nu nog op die wijze zouden kunnen leven. Wat we wel kunnen doen is kijken naar hoe zij leefden en daar zo goed mogelijk ons leefritme op aanpassen. Dat is precies waar deze challenge om draait.

Ik neem je in mijn trainingen Offline Mindfulness het hele jaar door mee naar buiten, de natuur in, zodat je je in alle seizoenen offline en in verbinding met de natuur bent, op een dieper niveau ook in verbinding met jouw eigen natuur. Zo leer je hoe je het hele jaar op natuurlijke wijze mindful kunt blijven. Ik laat je dan ook zien hoe je de natuur als leermeester kunt gebruiken in jouw eigen leven. Je zult ervaren dat het leven dan gemakkelijker lijkt te gaan en de rust en ontspanning terugkeert. De basis hiervoor wordt gelegd bij School of Nature. (Start in oktober)

Ik neem je in mijn trainingen Offline Mindfulness het hele jaar door mee naar buiten, de natuur in, zodat je je in alle seizoenen offline en in verbinding met de natuur bent, op een dieper niveau ook in verbinding met jouw eigen natuur. Zo leer je hoe je het hele jaar op natuurlijke wijze mindful kunt blijven. Ik laat je dan ook zien hoe je de natuur als leermeester kunt gebruiken in jouw eigen leven. Je zult ervaren dat het leven dan gemakkelijker lijkt te gaan en de rust en ontspanning terugkeert. De basis hiervoor wordt gelegd in de nieuwe cursus herstel de natuurverbinding.


Uitgelicht: Stimuleer je zelfgenezende vermogen

Jouw lichaam heeft een zelfgenezend vermogen. Wanneer je een wondje hebt weet je dat jouw lichaam die wond zal genezen. Wanneer je een virusinfectie hebt dan gaat jouw lichaam aan de slag om deze te verdrijven. Wanneer dit systeem goed werkt helpt het je snel en gemakkelijk. In deze nieuwe cursus laat ik je zien welke onderdelen hier een rol bij spelen en hoe je zelf actief dit zelfgenezende vermogen van jouw lichaam te stimuleren. Dit programma legt een stevige basis voor jouw natuurlijke gezondheid en werkt preventief. In het geval je al ziek bent kan dit programma je helpen om jouw genezing te ondersteunen.


Herken je dit bij jezelf?

  • Je hebt ooit al iets aan persoonlijke ontwikkeling gedaan

  • Na afloop daarvan voelde je de positieve effecten daarvan doorwerken; je voelde je energieker, sliep beter, er was minder gepieker, er was rust en je voelde je gewoonweg gelukkiger.

  • Daarna merkte je hoe lastig het is om dit gevoel en de effecten ook echt vast te houden.

  • Daardoor voel je je nu weer terug bij af en is de rust en ontspanning verdwenen en ervaar je weer stress door het in de lucht houden van alle ballen.

Hoe zou het voor je voelen wanneer:

  • Je weer die rust in je dagelijks leven terugkrijgt

  • Zodat je weer kunt focussen op wat jij belangrijk vindt in jouw leven

  • Via een unieke, toegankelijke en natuurlijke manier

  • Die wel goed vol te houden is

  • Waarbij je weer in verbinding komt met de natuur

  • En je je elke dag natuurlijk mindful zult voelen

  • Zodat er weer tijd, ruimte en energie is voor jou!


Om deze redenen kiezen anderen voor Offline Mindfulness

Mensen kiezen voor Offline Mindfulness omdat ze graag een natuurlijk mindful en ontspannen leven willen, zich weer opnieuw willen verbinden met de natuur, de rust en ontspanning in zichzelf weer willen ontdekken, diepere inzichten in hun natuurlijke zelf willen of een verdieping/vervolg zoeken op een eerdere mindfulnesstraining of een persoonlijk ontwikkelingstraject dat ze hebben gevolgd. Hieronder lees je enkele ervaringen van deelnemers die jou voorgingen.

 
 

Mijn naam is Pascal en ik ben de trainer van Offline Mindfulness, baasje van Doodle, natuurliefhebber en expert op het gebied van leven in het ritme van de seizoenen. Ik begeleid je graag in het creëren èn volhouden van een natuurlijk mindful leven. Op unieke wijze combineer ik mindfulness met de natuur zodat het jou helpt om ook op een natuurlijke manier mindful te leven. Dat doe ik door je te laten meebewegen in het ritme van de natuur, je te helpen opladen in de natuur tijdens een retraite, je een opfris cursus mindfulness te bieden of 1-op-1 met je te werken via natuurcoaching. Daardoor zul je meer rust in je leven ervaren omdat ik je laat zien hoe je elke dag op eenvoudige manier mindful kunt leven en het ook kunt volhouden. Lees meer over mij op mijn nieuwe website www.denatuurman.nl

Co-trainer Doodle

Doodle is de therapie-hond in opleiding van Offline Mindfulness. Deze wollige spring-in-t-veld is een echte Labradoodle. Labradoodles zijn bijzonder intuïtief en zijn hypo-allergeen. Uiteindelijk komt Doodle mee naar enkele trainingen en coachingssessies. Tot die tijd wordt hij intensief opgeleid om uiteindelijk te zorgen voor mooi contact met deelnemers.