Back to All Events

Jaarprogramma 2019

photo by All is amazing (via de Facebook pagina van 365 dagen succesvol)

Het Jaarprogramma 2019

Toen ik afgelopen week in de natuur was om op te laden, liet ik nog even het hele jaar langskomen en in het bijzonder moest ik denken aan de Nature Quest die ik tegelijk met jullie heb gedaan want ik vond de vraag: “wie ben je als je helemaal niets meer hebt” zo krachtig. Want hoe vaak staan we nu echt stil bij die vraag. Dus wie ben je van nature? Ineens zag ik de mogelijkheid om dit de basis te kunnen laten zijn van een mooi jaarprogramma. Want als je mindful kunt kijken naar je natuurlijke zelf, met alle mooie en minder mooie eigenschappen die je hebt overgenomen of gekregen en je weet wat je op basis hiervan zou willen en kunnen doen in het leven dan is het dus mogelijk om geheel vanuit een natuurlijke flow te leven. En zou dat niet heel fijn zijn?

Met dat uitgangspunt als basis zijn er nog een flink aantal stappen te nemen om daar uiteindelijk te komen. In dit jaarprogramma gaan we daar mee aan de slag. Zo kijken we terug naar de periode van voor je geboorte want de basis van wie jij bent ligt al in jouw familiesysteem, staan we uitgebreid stil bij het kindstuk (in de lente), hoe je leven er nu uit ziet en welke keuzes je daarin maakt (in de zomer), kijken we naar jouw oogst en nabije toekomst (in de herfst) en blikken we vooruit naar verre toekomst waar we terug kijken op je leven (in de winter).

Het programma volgt de verschillende seizoenen, waarbij we de natuur ook gaan gebruiken als spiegel voor ons proces. Als je wilt leven en werken volgens een natuurlijke flow moet je dus weten wie je van nature bent maar dien je ook de wetten van de natuur te respecteren en dat houdt dus in dat je soms zaken even moet loslaten, vertrouwen moet hebben en dat je af en toe even niets hoeft te doen.

In mijn coachingssessie gebruik ik al veel technieken hiervoor in de 1-op-1 sessies en het materiaal wat ik daarvoor heb liggen kan ik hier mooi voor inzetten. Afgelopen jaar heb ik dit materiaal aangevuld met enkele inzichten die ik zelf via een jaarprogramma heb opgedaan. Die kunnen er nu dus ook mooi in worden meegenomen.

Het programma op hoofdlijnen

Het programma is zich nog aan het ontkiemen ;-) maar verwacht in ieder geval dat;

 • het een persoonlijk ontwikkelings jaarprogramma zal zijn wat zich grotendeels Online afspeelt in Gnowbe en waarbij er veel opdrachten ook offline zullen plaatsvinden;

 • we de natuur gebruiken als spiegel voor ons eigen leven en een deel van de opdrachten vindt ook buiten plaats, met reflecties in Gnowbe (waaronder twee Nature Quests) en we volgen de verschillende seizoenen met de thema’s die er dan spelen

 • er tenminste 125 coachingsopdrachten (inclusief de buitenopdrachten) zullen zijn die jouw dichter bij een leven vanuit natuurlijke flow brengen

 • Geïnspireerd is vanuit de natuurcoaching, mindfulness, en de seizoenen (voor jullie deels nieuwe stof maar ook herkenning op thema's als kernwaarden, ikigai, jaarthema, intenties, familiesystemen, dromen etc )

 • Je komt tot een super relatie met jezelf

 • Aan het einde weet je ontzettend veel over jezelf, weet je hoe je daar mindful mee om kunt gaan, weet je wat er wel en niet bij je past en weet je welke richting je op wilt en leef je meer vanuit een natuurlijke flow.

 • Het programma loopt ongeveer vanaf half februari met de introductie van de verschillende onderdelen en loopt daarna van begin maart (lente) tot aan de eerste week van de winter (eerste helft november)

 • In Gnowbe met twee tribes (20-25 personen per tribe) waarin we met elkaar aan de slag gaan en reflecteren op de verschillende opdrachten.

 • De buitenopdrachten kunnen in groepsverband plaatsvinden, maar zijn ook individueel te volgen met instructies in Gnowbe voor als je er niet bij kunt zijn.

 • Bijdrage 75 (voor Gnowbe gebruik) + vrijwillige bijdrage (voor de ontwikkeling en uitvoering van het programma)

IMG_4705.PNG

Samenvattend

 • We werken in Gnowbe;

 • Persoonlijk ontwikkelingsprogramma met rond de 125 inspirerende opdrachten aangevuld met inspirerende media;

 • Meditaties, oefeningen en bijeenkomsten buiten in de natuur (ook individueel te volgen in Gnowbe)

 • We creëren een veilige online ruimte met elkaar;

 • Uitsluitend voor deelnemers die een uitnodiging hebben ontvangen;

 • We werken met elkaar aan onszelf en hanteren de gedachte dat alles al in ons zit ;-)

 • We vormen met elkaar een (online & offline) tribe en stimuleren elkaar om er een fijn jaar van te maken

 • We komen gedurende het jaar een aantal keer bij elkaar voor onder andere een Nature Quest en nieuwjaarsduik maar ook voor een opstelling in de natuur. * 3 maart kennismaking + nieuwjaarsduik, *13 april familie opstellingen, *11 mei Nature Quest

We gaan dit samen doen, ik faciliteer de vorm waarin we dit gaan doen en verder ben ik zelf deelnemer en onderdeel van een van de tribes.

groetjes

Pascal

PS: Je mag deze pagina delen met je eigen cirkel als je denkt dat er daar mensen tussen zitten die dit een leuk invullen zouden vinden. Daarvoor gewoon de URL link bovenin de browser doorsturen.

De bijdrage kun je overmaken door met jouw bankieren-app de QR code hiernaast te scannen. Het bedrag is eenvoudig aan te passen naar jouw wens. Lukt dat niet, dan kun je jouw bijdrage ook overboeken via deze link of via een gewone overschrijving op NL73INGB0006606055 t.n.v. P van der Straten

IMG_4892.jpg

Veelgestelde vragen

Ongetwijfeld roept het bovenstaande nog wel wat vragen bij je op maar ik zou je willen vragen om bij jezelf te voelen of je blij wordt van hetgeen je nu hierover gelezen hebt. Er zal herkenning in het programma zijn van een aantal inzichten dat je vorig jaar bij jezelf hebt opgedaan maar er komt bovenal een heleboel nieuwe informatie op je af. Het programma is nog in ontwikkeling en ik kan je nu dan ook nog niet alle informatie geven. Ook ben ik nog in gesprek met aantal mensen die misschien een invulling willen geven aan het programma maar dat is nu op dit moment nog niet zeker of dat gaat lukken. Dus maak je keuze op basis van wat er nu ligt en trust the process ;-)

De vraag die nu wel bij mezelf leeft is in hoeverre het nu nog een niet-commercieel idee is. De oorspronkelijke opzet was de herhaling van de lesstof van vorig jaar. Nu is het een eigen gecreëerd programma wat wel deels geïnspireerd is op die lesstof en aangevuld met mijn eigen coachingsmateriaal. Ik vraag nog steeds de kostendekkende bijdrage plus donatie voor de tijdsinvestering. (Hopelijk ziet de boekhouder dat straks dan ook zo) Maar zie ook misschien een mogelijkheid ontstaan dat dit programma misschien de basis zou kunnen gaan vormen voor een jaarprogramma voor 2020, als het zo fijn uitpakt als zich nu lijkt te ontvouwen. Die ik dan overigens wel zou kunnen gaan aanbieden als ik voor mezelf helder heb hoe ik dan kan rijmen met de term ‘offline’ in mijn bedrijfsnaamm;-). Kortom ik vind dit zelf een lastig punt nu en zou me kunnen voorstellen dat dat bij jullie ook leeft. Voel gewoon voor jezelf of het goed voelt om hieraan mee te doen. Ikzelf word er in ieder geval heel blij van om dit te creëren voor ons zodat we ook komend jaar nog met elkaar aan onszelf kunnen werken.

Earlier Event: November 27
Mindfulness in de natuur
Later Event: December 8
Mindful ontspannen met alpaca's (vol)