Back to All Events

Jaarprogramma 2019: Ontdek jouw natuurlijke flow


photo by All is amazing (via de Facebook pagina van 365 dagen succesvol)

Het Jaarprogramma 2019

Wie ben je van nature? Kun je daar een duidelijk antwoord voor jezelf op geven? Om te weten wie je werkelijk bent, moet je wat dieper naar jezelf kijken, naar jouw familiesysteem, jouw gezinssituatie waarin je vroeger bent opgegroeid, naar hoe je keuzes maakt in het leven, wat je normen en waarden zijn, wat je passie is, waar je talenten liggen, waar je ‘s morgens je bed voor uitkomt, waar je van in de weerstand schiet, waar je blij van wordt enzovoorts. Als je vervolgens mindful kunt kijken naar je ware natuurlijke zelf, met alle mooie en minder mooie eigenschappen die je hebt ontwikkeld en je weet wat je op basis hiervan zou willen en kunnen doen in het leven dan is het dus mogelijk om geheel vanuit een natuurlijke flow te leven. En zou dat niet heel fijn zijn?

Dat uitgangspunt vormt de basis van dit 9 maanden durende persoonlijke ontwikkelingsprogramma. We zoomen in die 9 maanden aan de hand van de seizoenen volledig in op jouw leven. Zo kijken we terug naar de periode van voor je geboorte want de basis van wie jij bent ligt al in jouw familiesysteem, staan we uitgebreid stil bij jouw 6-jarige zelf (in de lente), hoe je leven er nu uit ziet en welke keuzes je daarin maakt (in de zomer), kijken we naar jouw oogst en nabije toekomst (in de herfst) en blikken we vooruit naar de verre toekomst waar we terug kijken op je leven (in de winter).

Het programma volgt de verschillende seizoenen, waarbij we de natuur ook gaan gebruiken als spiegel voor ons proces. Als je wilt leven en werken volgens een natuurlijke flow moet je dus weten wie je van nature bent maar dien je ook de wetten van de natuur te respecteren en dat houdt dus in dat je soms zaken even moet loslaten, vertrouwen moet hebben en dat je af en toe even niets hoeft te doen.

Wat kun je verwachten?

Het is een zeer uitgebreide training en we nemen ook voldoende tijd om alle informatie voor jezelf naar boven te halen. De training is een persoonlijk groeiprogramma dat zich zowel Online als Offline afspeelt. We gebruiken voor het online gedeelte een speciaal hiervoor ontwikkelde app, welke verderop op deze pagina wordt geïntroduceerd. In de app zullen tenminste 175 coachingsopdrachten worden aangeboden die jou dichter bij een leven vanuit natuurlijke flow brengen. Alle deelnemers zitten bij elkaar in de online groep en doorlopen gezamenlijk het programma. De buitenopdrachten vinden in groepsverband plaats in de regio Den Haag, maar zijn ook individueel te volgen met instructies via de app voor als je er op dat moment niet bij kunt zijn. Het programma zelf loopt vanaf half februari tot eind november. Eind november heb je vervolgens een dik werkboek vol met nuttige en bruikbare informatie over jezelf voor een fijn leven. In 2019 vindt deze training voor het eerst in groepsverband plaats en kun je deelnemen voor het speciale try-out tarief van 649 euro inclusief btw. Ben je zzp'er of wil je een factuur dan rekenen we 21% btw. Mocht de prijs een belemmering voor je zijn neem dan vooral contact op, mogelijk kunnen we iets voor je betekenen. Wil je het programma zelfstandig doorlopen dan is dat ook mogelijk en dan is de prijs 499 euro. Je kunt dan op elk moment in het jaar starten.

Wat leer je in deze training?

  • Te leven volgens het ritme van de verschillende seizoenen

  • Keuzes te maken die ook echt bij je passen

  • Overspannenheid en burn-out voorkomen of helen

  • Je droom goed in kaart kunnen brengen en hoe je deze dichterbij kunt halen

  • Hoe je mindful kunt leven, waardoor je minder stress ervaart

  • Je passies en talenten inzetten bij de juiste werkgever

  • Meer uit je leven te halen en je daardoor gelukkiger te voelen

  • Dagelijks in flow te kunnen leven waardoor je leven leuker wordt.

De ervaring van Gemma

521b6c5c-d8af-4e1c-b71d-b3427f812686.jpg

Gemma ontmoette ik als deelnemer aan de 4-weekse mindfulness in de natuur training. Na afloop van ieder trainingsmoment sprak ik met haar en ze vertelde me steeds hoe opgeladen ze zich voelde van deze training en van de energie die ik er in bracht. Ze vertelde me dat het leek alsof ik helemaal in mijn element, in mijn flow zat, met het geven van deze training. Ze sprak de wens uit om ook graag haar natuurlijke flow te vinden omdat ze voor het gevoel vast zat in haar werk en ze leek niet helemaal te weten wat nu haar volgende stap was. In het najaar van 2018 heb ik met haar gekeken naar haar kindstuk, naar haar kernwaarden, naar haar passies en haar dromen. Al snel kwam daaruit naar boven dat ze een fijne thuisbasis heeft maar om tot een heerlijke flow te komen er meer zingeving moest zijn voor wat ze op het gebied van werk zou doen. Ze was immers na 8 jaar bij de zelfde werkgever wel een beetje uitgekeken en kreeg er geen energie meer van. Gemma zit inmiddels lekker in haar vel en is enthousiast geworden van het idee om les te gaan geven. Met Gemma heb ik het natuurlijke flow programma op hoofdlijnen doorlopen en het werkte goed voor haar om elke dag bezig te zijn met een stukje persoonlijke ontwikkeling.

Gnowbe microlearning app

In dit jaarprogramma maken we gebruik van een handige app, Gnowbe. Alle deelnemers zitten met elkaar in dezelfde groep en iedereen ontvangt in zijn persoonlijke omgeving alle (bijna) dagelijkse opdrachten. Hieronder zie je een voorbeeld van hoe dit er uit zou gaan zien voor je. Je kunt het programma zowel op jouw smartphone, laptop en desktop pc gebruiken. Veel van de opdrachten die je online krijgt zijn bedoeld om offline uit te voeren. Daarna kun je reflecteren op de opdracht in de app en kun je jouw antwoorden/zienswijzen delen met de andere cursisten. Zo helpen de deelnemers elkaar verder in hun eigen proces. Aan het einde kun je op een handige manier jouw werkboek downloaden en heb je alle leerstof met jouw eigen antwoorden in een overzichtelijke pdf.

 
 
 
IMG_2206+(1).jpg

Pascal’s Natuurlijke flow

10 jaar geleden werkte ik fulltime in een drukke kantoortuin bij een grote organisatie. Al vrij snel ontdekte ik dat ik het werk niet zo fijn vond, ik er geen voldoening uit haalde en dat ik het dagelijkse forenzen zat was. Toch bleef ik daar in totaal 8 jaar werken omdat ik niet zo goed wist wat ik dan anders zou willen doen en omdat ik dacht dat het van mij werd verwacht. Terugkijkend zie ik dat ik toen geen keuzes durfde te maken om echt voor mijzelf te kiezen en iets te doen waar ik blij van werd. De gedachtes dat ik toch pensioen zou moeten opbouwen en dat iedereen hard werkt in een baan die velen niet zo leuk vonden nam ik maar voor lief. Toch durfde ik op een gegeven moment om afscheid te nemen van de baan en ben ik langzaam gaan ontdekken wat ik het allerliefste doe; namelijk werken met mensen in de natuur en daarbij mooie trainingen creëren. Alle trainingen en opleidingen die ik in de afgelopen 10 jaar heb gedaan om te komen waar ik nu sta komen heel mooi samen in dit traject. Ik heb mijn natuurlijke flow inmiddels gevonden en sta volledig in mijn kracht en dat gun ik jou ook!

Let op: De groepsjaartraining is in februari van start gegaan en de inschrijving daarvoor is niet meer mogelijk nu. Je kunt het programma nog wel individueel volgen en daarvoor kun je op elk moment van het jaar instappen.

Veelgestelde vragen

Q Ik heb een fijn leven maar twijfel vooral over mijn baan. Is het programma dan ook voor mij geschikt?

A Jazeker. We zoomen helemaal in op jouw leven en kijken naar wie je werkelijk van nature bent en onderzoeken wat echt bij je past in het leven, en daar valt werk ook onder. Zodoende weet je aan het einde van het traject welk werk goed bij je past.

Q Ik loop tegen nog al wat keuzestress aan? Leer ik hier ook hoe ik betere keuzes kan maken?

A Ja we staan in de zomer uitgebreid stil bij jouw leven nu en kijken dan ook naar hoe jij de keuzes tot op dit moment in jouw leven hebt gemaakt en hoe die hebben uitgepakt en vervolgens laten we je zien hoe je op een heel andere manier keuzes kunt maken die ook echt bij jou passen en waar je dus gegarandeerd blij van wordt.

Q Wanneer zijn de data van de bijeenkomsten in het jaar?

A Niet alle data staan nu nog vast omdat er een aantal afhankelijk zijn van de weersomstandigheden. Op 11 mei staat de Nature Quest gepland, welke een hele dag zal duren (9-18). De overige data voor de natuurbijeenkomsten worden steeds enkele weken van te voren met de deelnemers afgestemd. Mocht je onverhoopt dan toch niet aanwezig kunnen zijn dan is de opdracht ook individueel te volgen via de gesproken of gefilmde instructies via de Gnowbe app.

Earlier Event: February 14
Alpaca's Valentijn special (nog 1 koppel)
Later Event: February 23
Mindful ontspannen met alpaca's