Back to All Events

Blote voetenwandeling

IMG-3254.JPG

In deze workshop neem ik je mee naar het Stille zuiderstrand in Den Haag. We starten op het strand met een check-in. Je leert meer over de effecten van aarden en waarom we dit doen en welke gezondheidsvoordelen het met zich meebrengt. Daarna lopen we van het strand af de duinen in en lopen we over een afwisselend stuk. Na zanderig ondergrond lopen we over mos, naar gras, naar aarde en alles wat we tegenkomen onderweg.

In het midden van de hike komen we aan bij zee, en staan we even stil bij het water en wat dat met ons lichaam doet. Vanaf daar zullen we in stilte teruglopen naar het startpunt en is er tijdens de terug wandeling ruimte om gedachten te observeren. Aan het einde delen we de ervaringen.

Wat leer je? 

  • Contact maken met je zintuigen

  • Sensaties onderzoeken en accepteren

  • Hoe je in met bewustzijn in het nu kunt zijn

  • Wat jouw natuurlijke reacties zijn op de ongemakken die je ervaart

  • Wat de positieve effecten zijn van een blotevoetenwandeling

Praktisch

IMG-3248.JPG

Zorg dat je zo'n 5 minuten van te voren aanwezig bent zodat je in alle rust kunt aankomen. Draag gemakkelijk zittende kleding en neem een klein tasje mee om je slippers of schoenen in op te bergen. Omdat we de rust proberen op te zoeken gaan we soms van de paden af, waar dat is toegestaan. We verzamelen bij een goed bereikbare ingang van het natuurgebied en lopen dan gezamenlijk naar een punt waar we gaan starten. Afhankelijk van de weersomstandigheden zal deze wandeling zo'n 60-75 minuten duren.

IMG_3259.jpg

De bijdrage voor deze bijeenkomst is 10 euro per persoon en kan ter plekke contant en gepast worden voldaan. De bijeenkomst gaat door bij minimaal 2 deelnemers. Aanmelden is noodzakelijk en klik daarvoor op de aanmeld button onderaan deze pagina.

Locatie

De blote voetenwandeling vindt plaats in het duingebied bij het Zuiderstrand. De route loopt deels over het strand en door de branding maar ook door het Westduinpark. Verzamelen bij Strandslag 12.