Mindfulness in Den Haag & Scheveningen

De gemiddelde Nederlander bekijkt zijn telefoon zo'n 85 keer per dag. Door de toename van handige app's, die ons leven makkelijker maken, en sociale netwerken kunnen we bijna niet meer zonder onze smartphone en raken we er afhankelijk van en worden we steeds vaker afgeleid. Hierdoor lukt het ons minder makkelijk om onze aandacht ergens langer bij te houden. Mede door de enorme hoeveelheid prikkels die we krijgen ontstaat er met name bij jong-volwassenen een toename van spanning wat nogal eens leidt tot stress, overspanning en soms zelfs burn-out. Offline Mindfulness biedt allerlei mogelijkheden om meer tot rust te komen. Door het beoefenen van Mindfulness trainen we onze aandachtsspier en komen we weer in contact met onszelf. Wie regelmatig mindfulness beoefent slaapt beter, piekert minder, ervaart meer geluk en voelt zich energieker. Lees meer over de voordelen van mindfulness.

Ervaar de kracht van de natuur

De natuur beschikt over helende kracht. Zo is het wetenschappelijk bewezen dat de natuur en de kleur groen goed is voor je hart, rustig voor je ogen en de groene omgeving zorgt voor een harmoniserende uitwerking van de ademhaling en de hartslag. De natuur laat ook zien waar de weg van groei is of de weg van de minste weerstand. Ook kan de natuur laten zien hoe je los kunt laten en laat je genieten van het hier en nu. Veel van onze mindfulness activiteiten vinden dan ook buiten plaats in de natuur. Buiten in de natuur zijn brengt ons dichterbij onze natuurlijke zelf. Daarom nodigen we deelnemers uit om even afstand te nemen van de telefoon en zich in de natuur te verbinden met zichzelf.


Aankomende mindfulness activiteiten

Trainer Offline Mindfulness

Het is mijn missie om zoveel mogelijk mensen vanuit mindfulness de helende kracht van de natuur te laten ervaren. Veel trainingen vinden dan ook in de natuur en bij de dieren plaats. Op deze manier maken mensen opnieuw verbinding met hun natuurlijke zelf en daardoor lukt het ze gemakkelijker te leven en werken vanuit een natuurlijke flow.
— Pascal van der Straten, trainer Offline Mindfulness