Inspirerende quotes and filmpjes

Op deze pagina laten we je een aantal inspirerende quotes en filmpjes zien over de voordelen van mindfulness in relatie met het leven zonder de smartphone. Offline: Disconnect to Reconnect. 

TED: The Power of Mindfulness

Hoe veranderen we? In deze inspirerende TED speech gaat Dr. Shauna Shapiro in op de moderne neurowetenschap en oeroude wijsheden om te laten zien hoe mindfulness ons kan helpen om een positieve verandering in onze hersenen en in ons leven te weeg te brengen.

 


Japanese "Forest Bathing"

Forest Bathing of eigenlijk het in de buurt zijn van bomen werd in 1982 in Japan geïntroduceerd als een van de gezondheid bevorderende maatregelen. Het officieele advies luidt ook om vooral tijd in de buurt van bomen door te brengen zonder iets te hoeven doen. Het is inmiddels wetenschappelijk bewezen dat Forest Bathing goed is voor je gezondheid. Bekijk de vele voordelen in dit inspirerende filmpje.


How forests heal people

Diep van binnen zijn we genetisch zo geprogrammeerd dat we ons thuis voelen in de natuur. Onze hersenen gedragen zich dan ook anders als we verbonden zijn met de natuur. De natuur kalmeert ons en verminderd de opgebouwde stress in het lichaam. Ook helpt de natuur de mens met het sneller herstellen na een operatie of psychische klap. Bekijk de film voor alle voordelen.


VPRO Tegenlicht documentaire

Altijd en overal online. Dat klinkt mooi, maar heeft een keerzijde. Verlies van privacy, gebrek aan concentratie, minder oogcontact en zelfs fysieke klachten door allergie voor digitale signalen. Naarmate de digitale netwerken oprukken, zijn er steeds minder plekken waar je echt alleen kunt zijn. Offline zijn wordt een luxe.
Bekijk de indrukwekkende documentaire via deze link.


Sophie in de mentale kreukels

In deze slotaflevering van Sophie in de mentale kreukels zie je dat jonge kinderen al stress ervaren op school, vertelt psychiater Bram Bakker over de mogelijke relatie van intensief smartphonegebruik en Alzheimer op latere leeftijd, zie je wat 4 dagen zonder smartphone met je kan doen en leer je hoe je bomen kunt knuffelen! Aanrader! Je bekijkt de aflevering via deze link


Nummer dat spanning verlaagt

Neurologen hebben een song ontwikkeld die het spanningsniveau van mensen met maar liefst 65% verlaagt. Het nummer is zo ontworpen dat het de hartslag en de bloeddruk verlaagt. Dus voel je je gespannen luister dan naar dit nummer.


Kracht van de natuur

In dit inspirerende filmpje laten de makers op een heel visuele manier zien wat de kracht van de natuur is en welke uitwerking dit heeft op mensen. Dit is precies de reden waarom een groot deel van onze mindfulness activiteiten buiten in de natuur plaatsvinden.


Aarden

Bij aarden maak je direct contact met de aarde. Je lichaam kan hierbij de elektronen vanuit de aarde opnemen en de te hoge elektriciteitsspanning in je lichaam – die niet weg kan als je niet ‘geaard’ bent – naar de aarde geleiden. Aarden helpt je lichaam om gezond te functioneren. Bekijk het 15-minuten durende filmpje hierover.


Bomen zijn net mensen

Planten hebben net als mensen besef van tijd, hebben voedsel en rust nodig, geven informatie door, beschikken over sociale netwerken en hebben de mogelijkheid te evolueren en innoveren. 
Lees het inspirerende artikel via deze link.


26903704_140212343447624_588814010907349776_n.jpg