Mindfulness op het werk

Een Incompany training waarbij de sessie op zitkussentjes plaatsvond (februari 2017)

Het toepassen van mindfulness en aandachttraining binnen organisaties is een effectieve manier om te werken aan een gelukkige bedrijfscultuur met gezonde medewerkers. 

Wanneer je als bedrijf kiest voor een mindfulness of aandachttraining doe je dit niet voor niets. De training is bedoeld om meer plezier, aandacht en focus in leven en werk te krijgen. Met aandacht gaat alles beter. De werknemer doorziet sociale processen eerder, leert beter samen te werken en sneller de oorzaak van problemen te herkennen. Hiermee help je niet alleen de werknemer, maar ook het team en de organisatie om hun doelen te behalen. 

Aanleidingen om met mindfulness en aandachttraining aan de slag te gaan kunnen zijn; een hoge werkdruk of stresservaring; hoge mate van burn-out klachten; inefficiënte communicatie en samenwerking; of gewoonweg om de organisatie en haar medewerkers ruimte te geven om te groeien en zich te ontwikkelen.

Maatwerk

Iedere organisatie is uniek. Daarom ontwikkelingen we de mindfulness bijeenkomsten in lijn met het type organisatie.
Binnen een organisatie kan het zijn dat aandacht en rust van ondergeschikt belang zijn geworden. “Ik ren dus ik ben”. Dit rennen zorgt echter voor stress en handelen vanuit deze stressbeleving (steeds meer olie op het vuur). Wanneer dit normaliseert wordt het een onderdeel van de cultuur. Het opnieuw aanleren van aandachtig zijn geeft een organisatie een frisse blik. Opnieuw kunnen kijken naar processen, opnieuw kunnen kijken naar eigen houding en gedrag kan heel verhelderend zijn. De voordelen voor de medewerker zijn van grote invloed op de klant en de organisatie. Zo kan het zijn dat verzuimcijfers dalen, medewerkerstevredenheid stijgt, klanttevredenheid stijgt en processen aanzienlijk verbeteren.

Op dit moment is het mogelijk om een 4 wekelijkse trainingsmoment aan te bieden aan de medewerkers, een wekelijke vrije inloop mindfulness moment of mindfulness (lunch)wandelingen in een nabijgelegen natuurgebied.

Voordelen voor de medewerker zijn:

  • Op fysiek niveau: Meer energie, betere nachtrust en een gezonder leven.

  • Op mentaal niveau: Meer ontspanning, minder last van stress of depressies, verhoogde concentratie en focus en bewustere reactie op situaties.

  • Op sociaal niveau: Verbeterde (klant)relaties en effectievere communicatie.

  • Op bewustzijns niveau: Authentieker, meer zelfcompassie en zelfvertrouwen.

Heb je interesse in mindfulness, aandachttraining of mindfulness (lunch)wandelingen binnen de organisatie? Neem dan contact op middels het contactformulier of stuur een e-mail naar info@offlinemindfulness.com
 

Referenties

Voor de volgende bedrijven hebben we trainingen op maat mogen verzorgen.

aegon-logo.png

Aegon Nederland

Voor Aegon Nederland verzorgen we regelmatig kennismakingsworkshops Mindfulness op de locaties Leeuwarden en Den Haag. De focus in deze bijeenkomsten ligt op de praktische toepasbaarheid. Zo is een aantal handvatten aangereikt hoe werknemers gedurende de (werk)dag Mindfulness kunnen integreren in hun dagelijkse werkzaamheden.

Een heel prettige trainer die de oefeningen met een duidelijke rust overbrengt
— Aegon medewerker
Logo_blauw.png

Knab

Voor medewerkers van het hoofdkantoor In hoofddorp van Knab hebben we in 2017 een serie losse kennismakingsworkshops Mindfulness verzorgd. De focus in deze bijeenkomsten lag op de praktische toepasbaarheid. Zo is een aantal handvatten aangereikt hoe werknemers gedurende de (werk)dag Mindfulness kunnen integreren in hun dagelijkse werkzaamheden.

Heerlijke en vooral praktisch toepasbare oefeningen, waar ik de volgende werkdag al baat bij had
— Knab medewerker
download.png

ANWB

ANWB medewerkers op het hoofdkantoor in Den Haag bieden we de mogelijkheid om deel te nemen aan de mindfulness lunchwandelingen op het naastgelegen landgoed Clingendael.

“Ik liep al vaak door het mooie park maar nog nooit zo bewust met al mijn zintuigen open. Wat hoorde ik ineens een hoop vogels en wat voelde ik me ontspannen en opgeladen tegelijk”
— ANWB medewerker