Terug naar alle evenementen

Mindfulness in de natuur

  • Landgoed Clingendael 1 Clingendael Den Haag, ZH, 2597 VH Netherlands (kaart)

Vandaag verblijven we op het prachtige landgoed Clingendael en beoefenen we mindfulness. We wandelen grotendeels in stilte en we zullen een aantal oefeningen in de natuur doen, met name gericht op aandacht en waarnemen. Soms zullen we ook wat ervaringen uitwisselen. De natuur levert ook haar bijdrage met geluiden en geuren en soms ook uitdagingen als nieuwsgierige dieren contact zoeken. Als het weer het toelaat zullen we soms zitten of liggen maar doorgaans lopen we rustig door het gebied met alle zintuigen open. Elke wandeling is weer net anders, met een andere route en/of andere aandachtsoefeningen. 

Praktisch

IMG_8568.JPG

Zorg dat je zo'n 5 minuten van te voren aanwezig bent zodat je in alle rust kunt aankomen. Draag gemakkelijk zittende kleding en goede wandelschoenen. Omdat we de rust proberen op te zoeken gaan we soms van de paden af, waar dat is toegestaan. We verzamelen bij een goed bereikbare ingang van het natuurgebied en lopen dan gezamenlijk naar een punt waar we gaan starten. Afhankelijk van de weersomstandigheden zal deze wandeling zo'n 75 minuten duren. De wandeling gaat nagenoeg altijd door, tenzij door storm en/of onweer de wandeling te gevaarlijk wordt.

De bijdrage voor deze bijeenkomst is 10 euro per persoon en kan ter plekke contant worden voldaan. De bijeenkomst gaat door bij minimaal 2 deelnemers. Aanmelden is noodzakelijk en klik daarvoor op de aanmeld button onderaan deze pagina.

Locatie

 

De wekelijkse mindfulness wandeling vindt plaats op het landgoed Clingendael in Den Haag. Dit fraaie park heeft een enorme diversiteit aan flora en fauna. Dat sterkt de beoefening van mindfulness. Tijdens deze locatie zullen we ook contact maken met de aanwezige dieren. Startlocatie is de ingang aan de Wassenaarseweg bij het informatiebord ter hoogte van navigatie adres Clingendael 1.

Wat zeggen deelnemers?

IMG_1811.jpg
IMG_1806.jpg
IMG_1807.jpg
IMG_1805.jpg
Eerdere gebeurtenis: 13 januari
Ontspannen middag met Alpaca's
Latere gebeurtenis: 24 januari
Mindfulness in de natuur