Back to All Events

Mindfulness met Alpacas

Vandaag beoefenen we mindfulness met Alpacas. We maken eerst kennis met deze slimme en rustige dieren, die bovendien zeer sensitief zijn en je gedrag spiegelen. Na de kennismaking starten we met het beoefenen van mindfulness in het weiland van de Alpacas. Door de aanwezigheid van de Alpacas heb je de kans om helemaal tot rust te komen.

Wandelen met Alpacas

Het programma van deze middag is als volgt opgebouwd. Na de ontvangst en eerste kennismaking met een deel van de Alpacas lopen we gezamenlijk naar het grote weiland waar het merendeel van de Alpacas staan. Onderweg heb je nog de kans om je te verwonderen en te spelen met de vrolijke Alpacas, die nieuwsgierig een stukje met ons meelopen.

Bij aankomst in het weiland zoeken we de stilte op en lopen we naar een rustig een plekje in het weiland om gezamenlijk te mediteren. Daarbij kunnen zowel de Alpacas als wij wennen aan elkaar. Gedurende de meditatie zullen de Alpacas ons opzoeken en misschien zelfs bij ons komen liggen. Aansluitend doen we een serie bewegingsoefeningen en beoefenen we loopmeditatie in het weiland. Daarna is het tijd om de dieren te voeren en ze mee te nemen op een wandeling. 

Praktisch

Na afloop van het programma is er gelegenheid om op de foto te gaan met de Alpacas. Neem een (meditatie)kussentje mee om op te zitten in het weiland. Het advies is om dichte stevige schoenen te dragen. Een flesje water kun je meebrengen maar geen voedsel, dat ruiken ze namelijk. Zorg dat je zo'n 10 minuten van te voren aanwezig bent op de locatie zodat we gezamenlijk kunnen beginnen. Deelnemers mogen na afloop een zelf te bepalen bijdrage doneren voor de tijd die de boer er in gestoken heeft (richtbedrag 10 euro).

TRY-OUT

Deze eerste editie geldt als try-out. Er kunnen dit keer maximaal 6 deelnemers aanwezig zijn. We zullen testen welke onderdelen op welke locaties goed uit te voeren zijn en we bekijken hoe de deelnemers en de alpacas reageren op het wandelen. Voor deze try-out wandelen we dan ook op de eigen weilanden zodat als de Alpaca niet verder wil of de deelnemers niet verder kunnen ze gemakkelijk de Alpaca kunnen laten gaan. Er zullen ook enkele foto's worden gemaakt di we vervolgens kunnen gebruiken voor de aankondiging van de reguliere activiteiten met Alpacas later in het seizoen.

Locatie

Mindfulness met Alpacas vindt plaats in Sassenheim. de precieze locatie ontvangen deelnemers met de bevestigingsmail.

Earlier Event: April 2
Mindfulness op zondag
Later Event: April 5
Mindfulness wandeling