Back to All Events

Mindfulness met Alpaca's (bijna vol)

  • AlpacaHoeve 15 Klinkenberg Sassenheim, ZH, 2171 AN Netherlands (map)

Vandaag beoefenen we mindfulness met Alpaca's. We maken eerst kennis met deze slimme en rustige dieren, die bovendien zeer sensitief zijn en je gedrag spiegelen. Na de kennismaking starten we met het beoefenen van mindfulness in het weiland vol met jonge veulens. Door de aanwezigheid van de Alpaca's heb je de kans om helemaal tot rust te komen.

Mindfulness met en tussen de Alpacas

Het programma van deze avond is als volgt opgebouwd. Na het ontvangst en eerste kennismaking met een deel van de Alpaca's lopen we gezamenlijk naar het grote weiland waar het merendeel van de Alpaca's staat. Onderweg heb je nog de kans om je te verwonderen en te spelen met deze vrolijke dieren, die nieuwsgierig een stukje met ons meelopen.

Bij aankomst in het weiland voeren we de Alpaca's uit de hand en nemen we plaats tussen de jonge veulens en zoeken we de stilte op. Daarbij kunnen zowel de Alpaca's als wij wennen aan elkaar. Gedurende de meditatie zullen de Alpaca's ons opzoeken en misschien zelfs bij ons komen liggen. Aansluitend doen we een serie bewegingsoefeningen en beoefenen we loopmeditatie in het weiland. Daarna is het tijd om de dieren opnieuw te voeren en contact met ze te maken. 

Praktisch

Na afloop van het programma is er gelegenheid om op de foto te gaan met de Alpaca's. Neem een (meditatie)kussentje mee om op te zitten in het weiland. Het advies is om dichte stevige schoenen te dragen. Een flesje water kun je meebrengen maar geen voedsel, dat ruiken ze namelijk. Zorg dat je zo'n 10 minuten van te voren aanwezig bent op de locatie zodat we gezamenlijk kunnen beginnen. De bijdrage voor deze bijeenkomst bedraagt 20 euro. Er is beperkt plek bij deze sessie dus aanmelden op volgorde van binnenkomst via het aanmeldformulier wat hier beneden staat.

Omdat we buiten in het weiland zitten gaat deze activiteit alleen door als het weiland niet kletsnat is geregend en Buienradar geen grote kans ziet op buien tijdens de sessie. Regent het gedurende de dag dan worden deelnemers nog geïnformeerd over het al dan niet doorgaan van de sessie. Omdat we werken met deze levendige dieren kan het programma enigszins afwijken. 

Locatie

Mindfulness met Alpacas vindt plaats in Sassenheim op de Alpacahoeve aan de Klinkenberg 15. Er is voldoende gelegenheid om te parkeren. Met het OV kun je het beste met de trein komen naar station Sassenheim en van daar is het 20 minuten lopen of 5 minuten fietsen. Kom je met de auto dan neem je afslag 5 op de A44 helemaal doorrijden en dan de eerste afslag naar links tot aan het spoor. Net voor het spoor ga je het pad naar links onder de snelweg door en daar om de bocht is de hoeve.

 

Deze sessie is inmiddels geweest. Wil je graag een keertje mee kijk dan in de actuele agenda voor nieuwe sessies waarvoor je je kunt inschrijven. Zijn deze vol, of momenteel niet in de agenda, laat dan je gegevens achter en je ontvangt een mailtje als er weer een nieuwe sessie gepland is.

Earlier Event: June 22
Mindfulness in de natuur
Later Event: July 2
Mindfulness-meditatie