Back to All Events

Workshop: De energie van bomen

Wetenschap toont aan dat wie langere tijd in de natuur is zich beter voelt. Dit komt doordat de natuur een harmoniserende uitwerking heeft op je ademhaling en hartslag waardoor je opgebouwde spanning in het lichaam eerder kan loslaten. Contact maken met de natuur en in het bijzonder met bomen staat vandaag centraal. Gaan we dan 2 uur boomknuffelen? Nee, dat niet, maar ervaren het wel kort en voor wie wil mag het uiteraard wel ;-) 

In deze workshop komen we eerst uitgebreid aan in de natuur, door een mooie stiltewandeling, kortere bewustwordings oefeningen en meditatie. Daarna maken we contact met de natuur en leggen we uit hoe je de energie van bomen kunt inzetten om je te helpen in je eigen proces. Iedere boomsoort heeft andere kwaliteiten. Hoewel dit bij sommige wellicht een frons teweeg brengt laten we jullie vandaag de effecten daarvan ervaren. Dit doen we ook door speelse oefeningen en we zetten al onze zintuigen in om dit te bereiken. De zintuigen zijn de toegangspoorten waardoor de energie van de boom bij ons naar binnen stroomt. We oefenen in een veilige kleine groep in een groot bos waar het niet al te druk is.

Praktisch

Zorg dat je zo'n 5 minuten van te voren aanwezig bent zodat je in alle rust kunt aankomen. Draag gemakkelijk zittende kleding en goede wandelschoenen. Omdat we de rust proberen op te zoeken gaan we soms van de paden af, waar dat is toegestaan. We verzamelen bij een goed bereikbare ingang van het natuurgebied en lopen dan gezamenlijk naar een punt waar we gaan starten. Deze interactieve workshop duurt zo'n 120 minuten. De workshop gaat door bij droge weersomstandigheden en dit is vaak zo'n 2 dagen van te voren wel goed in te schatten.

De bijdrage voor deze bijeenkomst is 20 euro per persoon en dient van te voren worden overgemaakt. De bijeenkomst gaat door bij minimaal 3 deelnemers, de maximale groepsgrootte is 5 deelnemers. Aanmelden is noodzakelijk en klik daarvoor op onderstaande button en vul het aanmeldformulier in.

Locatie

Deze workshop vindt plaats in een van de natuurgebieden in of rond Den Haag, waar diverse 'geschikte' bomen staan en waar verder niet al te veel mensen zijn. Deelnemers ontvangen de verdere details en routebeschrijving via de email, zodra ze zich hebben opgegeven.

Earlier Event: July 30
Mindfulness in de natuur
Later Event: August 2
Mindfulness met Alpaca's