Back to All Events

Mindfulness met Alpaca's

  • AlpacaHoeve 15 Klinkenberg Sassenheim, ZH, 2171 AN Netherlands (map)

Vandaag beoefenen we mindfulness met Alpaca's. We maken eerst kennis met deze slimme en rustige dieren, die bovendien zeer sensitief zijn en je gedrag spiegelen. Na de kennismaking starten we met het beoefenen van mindfulness in het weiland waar momenteel ook veel jonge nieuwsgierige veulens lopen. Door de aanwezigheid van de Alpaca's heb je de kans om helemaal tot rust te komen.

Mindfulness tussen en met de Alpaca's

Het programma van deze avond is als volgt opgebouwd. Na het ontvangst met thee en eerste kennismaking met een deel van de Alpaca's lopen we gezamenlijk naar het grote weiland waar het merendeel van de Alpaca's staat. Onderweg heb je nog de kans om je te verwonderen en te spelen met deze vrolijke dieren, die nieuwsgierig een stukje met ons meelopen.

Bij aankomst in het weiland voeren we de Alpaca's uit de hand en nemen we plaats tussen de dieren en zoeken we de stilte op. Daarbij kunnen zowel de Alpaca's als wij wennen aan elkaar. Gedurende de meditatie zullen de Alpaca's ons opzoeken en misschien zelfs bij ons komen liggen. Aansluitend doen we een serie bewegingsoefeningen, beoefenen we loopmeditatie in het weiland en doen we een speelse oefening met de dieren. Daarna is het tijd om de dieren opnieuw te voeren en contact met ze te maken. 

Praktisch

Na afloop van het programma is er gelegenheid om op de foto te gaan met de Alpaca's. Neem een (meditatie)kussentje mee om op te zitten in het weiland. Het advies is om dichte stevige schoenen te dragen. Een flesje water kun je meebrengen maar geen voedsel, dat ruiken ze namelijk. Zorg dat je zo'n 10 minuten van te voren aanwezig bent op de locatie zodat we gezamenlijk kunnen beginnen. De bijdrage voor deze bijeenkomst bedraagt 22 euro. Er is beperkt plek bij deze sessie dus aanmelden op volgorde van binnenkomst via het aanmeldformulier dat hier beneden staat.

Omdat we buiten in het weiland zitten gaat deze activiteit alleen door als het in de avond droog weer is. Meestal is het zo'n 24 uur van te voren is het duidelijk of de sessie kan doorgaan. Omdat we werken met deze levendige dieren kan het daadwerkelijke programma enigszins afwijken. 

Locatie

Mindfulness met Alpaca's vindt plaats in Sassenheim op de Alpacahoeve aan de Klinkenberg 15. Er is voldoende gelegenheid om te parkeren. Met het OV kun je het beste met de trein komen naar station Sassenheim en van daar is het 20 minuten lopen of 5 minuten fietsen. Kom je met de auto dan neem je afslag 5 op de A44, deze helemaal doorrijden en dan de eerste afslag naar links tot aan het spoor. Net voor het spoor ga je het pad naar links onder de snelweg door en daar om de bocht is de hoeve aan de rechterkant.

Parkeren

Er is voldoende gelegenheid om gratis te parkeren bij de locatie. Echter is het verzoek vanuit de eigenaars van de Hoeve om buiten het erf te parkeren op de groenstrook, die tussen het fietspad en de weg ligt, dus niet de directe groenstrook aan de Hoeve. Gelieve hier rekening mee te houden.

 

Deze sessie is inmiddels geweest. Wil je graag een keertje mee kijk dan in de actuele agenda voor nieuwe sessies waarvoor je je kunt inschrijven. Zijn deze vol, of momenteel niet in de agenda, laat dan je gegevens achter en je ontvangt een mailtje als er weer een nieuwe sessie gepland is.

Earlier Event: August 21
Mindfulness wandeling
Later Event: August 27
Mindfulness wandeling