Back to All Events

Mindfulness in de natuur

  • Landgoed Clingendael 1 Clingendael Den Haag, ZH, 2597 VH Netherlands (map)

Vandaag trekken we de natuur in en gaan we mindfulness beoefenen. Daarbij komen we tot rust en kunnen we onszelf spiegelen aan de natuur. We wandelen grotendeels in stilte en we zullen een aantal oefeningen in de natuur doen, met name gericht op aandacht en waarnemen. Soms zullen we ook wat ervaringen uitwisselen. De natuur levert ook haar bijdrage met geluiden en geuren en soms ook uitdagingen als nieuwsgierige dieren contact zoeken. Als het weer het toelaat zullen we soms zitten of liggen maar doorgaans zijn we aan de wandel.

Praktisch

Zorg dat je zo'n 5 minuten van te voren aanwezig bent zodat je in alle rust kunt aankomen. Draag gemakkelijk zittende kleding en goede wandelschoenen. Omdat we de rust proberen op te zoeken gaan we soms van de paden af, waar dat is toegestaan. We verzamelen bij een goed bereikbare ingang van het natuurgebied en lopen dan gezamenlijk naar een punt waar we gaan starten. Afhankelijk van de weersomstandigheden zal deze wandeling zo'n 75 - 90 minuten duren. De wandeling gaat nagenoeg altijd door, tenzij door storm en/of onweer de wandeling te gevaarlijk wordt.

De bijdrage voor deze bijeenkomst is 10 euro per persoon en kan ter plekke contant worden voldaan. De bijeenkomst gaat door bij minimaal 2 deelnemers. Aanmelden is noodzakelijk en klik daarvoor op onderstaande button en vul het aanmeldformulier in.

Locatie

De wekelijkse mindfulness wandeling op woensdag vindt plaats op het landgoed Clingendael en Oosterbeek in Den Haag. Dit fraaie park heeft een enorme diversiteit aan flora en fauna. Dat sterkt de beoefening van mindfulness. Tijdens deze locatie zullen we ook contact maken met de aanwezige dieren.

Startlocatie is de ingang aan de Wassenaarseweg (naast de ANWB) bij het informatiebord ter hoogte van navigatie adres Clingendael 1.

 
Earlier Event: September 10
Introductie les Mindfulness-meditatie
Later Event: September 13
Mindfulness met schapen