Back to All Events

Mindful Beeldhouwen

  • Offline locatie 350 Schenkkade Den Haag, ZH, 2595 BB Netherlands (map)

Vandaag krijgen we een praktische workshop beeldhouwen voor beginners. Beeldhouwen is bij uitstek een mindfulness beoefening omdat je zult merken dat je uiteindelijk in een flow raakt om jouw beeld mooi vorm te geven. We starten met een meditatie en daarna krijgen we uitleg over het gebruik van de verschillende materialen en werkwijzen. Daarna is het moment om zelf aan de slag te gaan met je eigen steen en deze naar eigen inzicht vorm te geven.

Het kan zijn dat je na 2 uurtjes klaar bent, of de hele middag nodig hebt of nog een andere keer terug wilt komen om jouw steen af te ronden. Dat is allemaal prima. Ben je tevreden met jouw steen dan kun je hem na afloop poetsen en in de olie (laten) zetten.

De Praktische zaken

We werken met Braziliaans speksteen. Dit is een zachte soort en gemakkelijk te bewerken, echter geeft deze wel veel gruis. Trek dus niet jouw mooiste kleding aan.

Omdat deze workshop op onze Offline locatie buiten plaatsvindt kan deze alleen doorgaan als het droog weer is. Dit is een paar dagen van te voren in te schatten.

De standaardworkshop komt met begeleiding, gebruik van al het materiaal, thee en lekkers en een middelgrote Braziliaans Speksteen. De bijdrage hiervoor bedraagt 30 euro. Ben je al eerder geweest en wil je weer meedoen dan kun je direct aan de slag en kun je een nieuwe steen bestellen voor 20 euro. Ben je eerder geweest en wil je jouw vorige steen afmaken dan is de bijdrage 10 euro.

Wil je liever een andere kleur steen dan de bruine Braziliaanse speksteen? Geef dan bij jouw aanmelding jouw gewenste kleur door; roze, wit en lichtgroen (+5 euro), antraciet (+2,50 euro).

Vul hieronder het aanmeldformulier in en geef ons jouw voorkeuren door!

Locatie

Onze Offline locatie bevindt zich in het Volkstuincomplex Loolaan. Deze bevindt zich in de Schenkstrook. We ontmoeten elkaar bij de twee witte bruggetjes op het parallelle fietspad wat start ter hoogte van Schenkkade 350.

 
Earlier Event: September 16
Mindfulness in de natuur
Later Event: September 18
Mindfulness in de natuur