Back to All Events

Mindfulness met Alpaca's (op aanvraag)


  • AlpacaHoeve 15 Klinkenberg Sassenheim, ZH, 2171 AN Netherlands (map)

Afgelopen zomer organiseerden we mindfulness sessie met en tussen Alpaca's. We maakten eerst kennis met deze slimme en rustige dieren, die bovendien zeer sensitief zijn en je gedrag spiegelen. Na de kennismaking startten we met het beoefenen van mindfulness in het weiland waar ook veel jonge nieuwsgierige veulens liepen. Door de aanwezigheid van de Alpaca's hadden de deelnemers de kans om helemaal tot rust te komen.

Mindfulness tussen en met de Alpaca's

Het programma van deze avond was als volgt opgebouwd. Na het ontvangst met thee en eerste kennismaking met een deel van de Alpaca's liepen we gezamenlijk naar het grote weiland waar het merendeel van de Alpaca's staat. Onderweg hadden deelnemers nog de kans om zich te verwonderen en te spelen met deze vrolijke dieren, die nieuwsgierig een stukje met ons meeliepen.

Bij aankomst in het weiland voerden we de Alpaca's uit de hand en nemen we plaats tussen de dieren en zoeken we de stilte op. Daarbij kunnen zowel de Alpaca's als wij wennen aan elkaar. Gedurende de meditatie zullen de Alpaca's ons opzoeken en misschien zelfs bij ons komen liggen. Aansluitend doen we een serie bewegingsoefeningen, beoefenen we loopmeditatie in het weiland en doen we een speelse oefening met de dieren. Daarna is het tijd om de dieren opnieuw te voeren en dieper contact met ze te maken. 

In het najaar sessies op aanvraag

Omdat er zoveel belangstelling is geweest voor deze leuke en speelse mindfulness sessies geven we groepen de mogelijkheid om een sessie aan te vragen. Dus ben je met minimaal 6 familie leden, vrienden of collega's. Geef ons dan aan wanneer je graag zou willen beoefenen via onderstaand aanvraag formulier (niet mogelijk op zondag). De sessie kan buiten in het weiland worden georganiseerd of in een van de winterstallen. Er kunnen maximaal 12 mensen per sessie deelnemen. Indien 2 groepen op hetzelfde moment willen beoefenen kunnen deze bij elkaar worden geplaatst.

Mocht je ook graag willen deelnemen maar geen groep bij elkaar krijgen laat ons je interesse weten, we zijn druk bezig om te kijken of we ook in het najaar reguliere lessen kunnen organiseren waar iedereen zich voor zou kunnen aanmelden.

Praktisch

Na afloop van het programma is er gelegenheid om op de foto te gaan met de Alpaca's. Neem een (meditatie)kussentje mee om op te zitten in het weiland of in de stal. Het advies is om dichte stevige schoenen te dragen. Een flesje water kun je meebrengen maar geen voedsel, dat ruiken ze namelijk. Zorg dat je zo'n 10 minuten van te voren aanwezig bent op de locatie zodat we gezamenlijk kunnen beginnen. De bijdrage voor deze bijeenkomst bedraagt 25 euro per persoon en de sessies op aanvraag gaan door bij minimaal 6 deelnemers of minimaal 150 euro.

Locatie

Mindfulness met Alpaca's vindt plaats in Sassenheim op de Alpacahoeve aan de Klinkenberg 15. Er is voldoende gelegenheid om te parkeren. Met het OV kun je het beste met de trein komen naar station Sassenheim en van daar is het 20 minuten lopen of 5 minuten fietsen. Kom je met de auto dan neem je afslag 5 op de A44, deze helemaal doorrijden en dan de eerste afslag naar links tot aan het spoor. Net voor het spoor ga je het pad naar links onder de snelweg door en daar om de bocht is de hoeve aan de rechterkant.

Parkeren

Er is voldoende gelegenheid om gratis te parkeren bij de locatie. Echter is het verzoek vanuit de eigenaars van de Hoeve om buiten het erf te parkeren op de groenstrook, die tussen het fietspad en de weg ligt, dus niet de directe groenstrook aan de Hoeve. Gelieve hier rekening mee te houden.

 
Earlier Event: January 25
Catfulness (try-out)
Later Event: February 8
Catfulness (vol)