Terug naar alle evenementen

Mindfulness met Alpaca's

IMG_9841.JPG

Mindfulness avond tussen Alpaca's

Speciaal voor de liefhebbers van deze prachtige dieren organiseren we vanavond een mindfulness avond tussen en met Alpaca's. Vandaag beoefenen we mindfulness met Alpaca's. We maken eerst kennis met deze slimme en rustige dieren, die bovendien zeer sensitief zijn en je gedrag spiegelen. Na de kennismaking starten we met het beoefenen van mindfulness in het weiland waar in de periode mei - juli ook veel jonge nieuwsgierige veulens geboren worden en met de kudde meelopen. Door de aanwezigheid van de Alpaca's heb je de kans om helemaal tot rust te komen. Hoe rustiger we als groep zijn hoe meer rust we uitstralen naar de dieren en hoe eerder ze op ons afkomen. Soms komen ze bij je zitten of liggen en heb je kans om goed en diep contact met ze te leggen.

Programma

Na de ontvangst en uitgebreide informatie over de alpaca's lopen we gezamenlijk naar het grote weiland waar het merendeel van de Alpaca's staat. Onderweg heb je nog de kans om je te verwonderen met deze vrolijke dieren, die nieuwsgierig een stukje met ons meelopen. Bij aankomst in het weiland nemen we plaats tussen de dieren en zoeken we de stilte op. Daarbij kunnen zowel de Alpaca's als wij wennen aan elkaar. Gedurende de meditatie, bewegingsoefeningen en de speelse oefeningen zullen de Alpaca's ons opzoeken en misschien zelfs bij ons komen liggen. Daarna is het tijd om de dieren te voeren en nog met ze op de foto te gaan.

IMG_9266.JPG
IMG_9288.JPG

Praktische zaken

IMG_9357.JPG

Neem een kussentje mee om op te zitten in het weiland. Het advies is om dichte en  stevige schoenen te dragen. Een flesje water kun je meebrengen maar geen voedsel, dat ruiken ze namelijk. Zorg dat je zo'n 10 minuten van te voren aanwezig bent op de locatie zodat we gezamenlijk kunnen starten. De bijdrage voor deze uitgebreide bijeenkomst is 29,00 euro per persoon. Er is beperkt plek voor deze sessie dus aanmelden op volgorde van binnenkomst via het aanmeldformulier wat onderaan de pagina staat. 

IMG_9859.JPG

Weersomstandigheden

Deze sessie vindt buiten plaats in het weiland. Omdat de Nederlandse lente en zomer nogal eens wisselvallig kan verlopen kan het gras nat zijn. Bij lichte regen gaat de sessie gewoon door en zitten we in het weiland tijdens de meditatie droog onder de overkapping. Bij zware regenval en/of onweer vindt de sessie binnen plaats in het winterverblijf en zitten we geheel droog. Kleed je op de weersomstandigheden. We zitten grotendeels stil en later op de avond kan het afkoelen.

 

Locatie & parkeren

20841785_10156444708783219_2400250976387464544_n.jpg

De sessie met Alpaca's vindt plaats in Sassenheim op de Alpacahoeve aan de Klinkenberg 15. Met het OV kun je het beste met de trein reizen naar station Sassenheim en van daar is het 20 minuten lopen of 5 minuten fietsen. Kom je met de auto dan neem je afslag 5 op de A44 helemaal doorrijden en dan de eerste afslag naar links tot aan het spoor. Net voor het spoor ga je het pad naar links onder de snelweg door en daar om de bocht is de hoeve. Er is voldoende gelegenheid om gratis te parkeren bij de locatie. Echter is het verzoek vanuit de eigenaars van de Hoeve om buiten het erf te parkeren op de groenstrook, die tussen het fietspad en de weg ligt, dus niet de directe groenstrook aan de Hoeve. Gelieve hier rekening mee te houden.

 
FullSizeRender-2.jpg
Eerdere gebeurtenis: 24 april
Mindfulness in de natuur
Latere gebeurtenis: 2 mei
Mindfulness in de natuur