Mindfulness met Alpaca’s

 
 
 

Mindful ontspannen tussen de alpaca’s

Speciaal voor de liefhebbers van deze prachtige beesten organiseren we regelmatig een ontspannen middag met Alpaca's. We zetten oefeningen vanuit mindfulness in om een fijn samenzijn met deze schattige intuïtieve dieren te creëren. We gaan uitgebreid kennismaken met deze dieren, we gaan ze voeren en we observeren ze. Door plaats te nemen in hun stal (gedurende de wintermaanden) of bij hun in het weiland (in de zomermaanden) zullen ze contact met ons willen maken. We gaan gewoon kijken wat er gaat ontstaan. Hoe rustiger we als groep zijn hoe meer rust we uitstralen naar de dieren en hoe eerder ze op ons afkomen. Soms komen ze bij je zitten of liggen en heb je kans om goed en diep contact met ze te leggen. Het is iedere keer weer een heerlijk samenzijn met deze fantastische dieren.

Diervriendelijke alpaca activiteit

Tegenwoordig worden er diverse recreatievormen met alpaca’s aangeboden. Zo kun je high-tea’en, een agility parcours lopen met de alpaca, voetballen tussen de alpaca’s en natuurlijk wandelen met de alpaca. Wij begrijpen de aanbieders en we begrijpen dat er mensen op af komen, echter stimuleren we die activiteiten niet en bieden we ze ook niet aan. Alpaca’s zijn kudde dieren die snel stress krijgen als ze niet-natuurlijk gedrag moeten vertonen. Alpaca’s horen in de weilanden en op de boerderij lekker te kunnen grazen en vrij te bewegen met de kudde. Als een deel van de kudde opgesplitst wordt om mee te gaan wandelen ontstaat er in beide delen van de kudde stress. Onze mindful ontspanningssessies die we aanbieden zijn een diervriendelijk alternatief. De alpaca’s kunnen in hun eigen kudde blijven lopen en wij nemen plaats in hun verblijf of weiland en de het initiatief van het contact ligt bij de alpaca’s. Ze hebben dan altijd de mogelijkheid om ons op te zoeken en weer verder te wandelen en te grazen als ze daar behoefte aan hebben. Wij observeren ze vanuit een rustige energie.

Wil je graag deelnemen aan een van onze sessies?

Gedurende de wintermaanden organiseren we twee keer per maand een reguliere mindful ontspanningssessie bij de dieren in de stal. In de zomermaanden zitten we in hun weiland en dan organiseren we vrijwel elke woensdagavond een fijne mindfulnesssessie (mits het weer dat toelaat) en twee keer per maand op zaterdagmiddag en ontspanningssessie. Klik op onderstaande button om direct naar het agenda overzicht te gaan om te zien wanneer de eerstvolgende is.

Deelnemen met je eigen groep?

Wil je graag een prive sessie voor jou alleen, samen met je partner, jouw vriendengroep of met je collega’s als bedrijfsuitje. Dat is allemaal mogelijk. Neem daarvoor contact met ons op via onderstaand formulier en vermeld zo uitgebreid mogelijk hoe je het graag voor je ziet en we gaan het voor je regelen!

 
 

Volg de alpaca’s op Instagram

Sindskort hebben we instagram account om de fijne plaatjes van de alpaca’s te kunnen delen. Volg ons hier