Mindfulness in de natuur

Bij Mindfulness gaat het er om om te zijn met wat er op dat moment is, op een accepterende manier. De natuur kan daar goed bij helpen want als je goed kijkt helpt de natuur je Mindfulness te beoefenen. Het is wetenschappelijk bewezen dat de natuur en de kleur groen goed is voor je hart, rustig voor je ogen en de groene omgeving zorgt voor een harmoniserende uitwerking van de ademhaling en de hartslag. De natuur laat ook zien waar de weg van groei is of de weg van de minste weerstand. Ook kan de natuur laten zien hoe je los kunt laten en laat je genieten van het hier en nu. 

IMG_8536.JPG

Mindfulness beoefenen in de natuur

Doordat we zowel Mindfulness beoefenen als natuurcoaching geven kennen we de helende krachten van de natuur. We zetten de natuur dan ook in als instrument in onze beoefening. Daarom organiseren we naast de mindfulness bijeenkomsten binnen ook mindfulness in de natuur sessies op het prachtige landgoed Clingendael.

Een mindfulness sessie verloopt grotendeels in stilte, waarbij er op diverse manieren wordt geoefend. Naast de loopmeditatie en aandachtsoefeningen zal er ook contact zijn met de natuur en aanwezige dieren. 

De voordelen van het beoefenen van mindfulness in de natuur:

  • De natuur helpt je om stil te worden

  • De natuur maakt je rustgevender waardoor je sneller luistert naar je innerlijk gevoel

  • De natuurlijke omgeving heeft een harmoniserende uitwerking op de ademhaling en de hartslag

  • Wandelen brengt je letterlijk in beweging, alles wat vastzit in je hoofd komt hierdoor ook gemakkelijk in beweging.

Bekijk de agenda om te zien wanneer de eerstvolgende mindfulness sessie in de natuur is gepland.