Back to All Events

Gayatri Mantra & Stille meditatie

  • Haags Yoga Centrum 13 De Sillestraat Den Haag, ZH, 2593 TS Netherlands (map)
gayatri-mantra_1477486897.jpg

Vanavond is er de fijne mogelijkheid om met elkaar de Gayatri mantra te zingen en vervolgens in stilte te mediteren om deze door te laten werken. 

Een mantra is een taalritueel van een reeks klanken van woorden. Zingen van een mantra is een geweldige manier om uit je hoofd te raken en heeft daardoor een balancerende werking op lichaam en geest.

Het woord mantra komt uit het Sanskriet en betekent “dat wat onze geest beschermd” man: geest, gedachten en tra: beheersing, bescherming.

Iedere mantra heeft zo zijn eigen ritme en effect. Door een mantra te reciteren kun je onder andere invloed op je lichaam en emoties uitoefenen.

Door het herhalen van de klanken creëer je een bepaalde vibratie en kom je in een frequentie die het makkelijker maakt om je gedachten en ideeën van dat moment los te laten. Ze kunnen diep in je systeem resoneren en je zo rust, liefde, positiviteit, wijsheid of ontspanning geven.

Er zijn oneindig veel mantras met ieder zo z’n eigen betekenis. 

De Gayatri mantra is een van de oudste en krachtigste mantra's ter wereld en werkt heel fijn door als we deze samen zingen en daarnaast brengt het vreugde met zich mee. Deze mantra opent ook je hart.

Je hebt geen ervaring nodig om deze mantra te zingen. De korte tekst is gemakkelijk aan te leren. Na de recitatie volgt er een stille meditatie om de Gayatri te laten doorwerken.

Programma

19:00 - Introductie Gayatri en betekenis

19:10 - 108 keer (4x27 met tussenpauze) Gayatri recitatie (zingen/chanten of luisteren)

19:45 - Stille meditatie

Praktisch

Zorg dat je zo'n 10 minuten van tevoren aanwezig bent zodat je in alle rust kunt aankomen. Draag gemakkelijk zittende kleding (er is een mogelijkheid tot omkleden). Kussentjes/bankjes zijn aanwezig, maar je kunt uiteraard ook jouw eigen kussentje meebrengen. Bij binnenkomst staat de thee klaar.

De bijdrage voor deze avond is 7,50 per persoon en kan ter plekke contant worden voldaan. 

Aanmelden

Van te voren aanmelden is noodzakelijk, klik daarvoor op onderstaande button en vul het aanmeldformulier in.

Locatie

De mindfulness bijeenkomst vindt plaats in het Haagse Yogacentrum, welke zich aan de Sillestraat 13 in Den Haag bevindt. 

 
Earlier Event: October 21
Mindfulness in de natuur
Later Event: October 28
Mindfulness in de natuur