Back to All Events

Mindfulness met schapen

  • Boerderij Meijendel 42 Meijendelseweg Wassenaar, ZH, 2244 Netherlands (map)

Vandaag trekken we de natuur in en gaan we mindfulness beoefenen met schapen. Daarbij komen we tot rust en kunnen we onszelf spiegelen aan de natuur. We wandelen grotendeels in stilte en we zullen een aantal oefeningen in de natuur doen, met name gericht op aandacht en waarnemen. De natuur levert ook haar bijdrage met geluiden en geuren en soms ook uitdagingen als nieuwsgierige dieren contact zoeken. Als het weer het toelaat zullen we soms zitten of liggen maar doorgaans zijn we aan de wandel.

We maken vandaag eerst een mindfulness wandeling  het eerste uur voordat we aansluiten bij de schapen. Judith de herderin loopt deze middag met de schaapskudde en haar 2 honden door de duinen van Meijendel. Ze zal in het begin nog veel vertellen over de schapen maar daarna wandelen we verder met volledige aandacht voor deze dieren en zien we het prachtige spel tussen de honden en de schapen.

Praktisch

Zorg dat je zo'n 10 minuten van te voren aanwezig bent zodat je in alle rust kunt aankomen. Draag gemakkelijk zittende kleding en goede wandelschoenen. Omdat we de rust proberen op te zoeken gaan we soms van de paden af, waar dat is toegestaan. We verzamelen bij een goed bereikbare ingang van het natuurgebied en lopen dan gezamenlijk naar een punt waar we gaan starten. Afhankelijk van de weersomstandigheden zal de wandeling vandaag zo'n 2-3 uur duren, waarvan we het eerste uur gezamenlijk lopen nog zonder schapen. De wandeling gaat nagenoeg altijd door, tenzij door storm en/of onweer de wandeling te gevaarlijk wordt.

De bijdrage voor deze bijeenkomst is 10,00 euro per persoon en kan ter plekke contant worden voldaan of van tevoren worden overgemaakt. De bijeenkomst gaat door bij minimaal 2 deelnemers. Aanmelden is noodzakelijk en klik daarvoor op onderstaande button en vul het aanmeldformulier in. Het gedeelte van de wandeling met schapen is een openbare wandeling, waar ook andere deelnemers bij aan kunnen sluiten (in de praktijk zijn dat er hooguit een paar). 

Locatie

Deze wandeling vindt plaats in het duingebied Meijendel. We starten bij het bezoekerscentrum De Tapuit (Meijendelseweg 42 in Wassenaar) en lopen vanaf daar het natuurgebied in. Aansluitend start de wandeling met de schapen ook vanaf dat punt, waardoor er een korte toiletmogelijkheid is.

 
Earlier Event: April 9
Mindfulness op zondag
Later Event: April 12
Mindfulness wandeling