Terug naar alle evenementen

4-weekse Mindfulness training in het bos

IMG_1469 (1).jpg

In september start er een 4 weekse mindfulness training in Den Haag. Gedurende 4 weken staat het trainen van onze aandacht en adem centraal. Door de intensieve beoefening leggen we een stevige basis voor een bewust, opmerkzaam en ontspannen leven. Deze training vindt in zijn geheel in de natuur van Clingendael plaats. De natuur levert dan ook haar bijdrage met geluiden en geuren en soms ook uitdagingen als nieuwsgierige dieren contact zoeken. 

Wil jij op een ontspannen manier door het leven gaan? Wil jij beter leren omgaan met vermoeidheid, spanning of stress? Je natuurlijke flow vinden? Of ben gewoon nieuwsgierig naar mindfulness? Schrijf je dan in voor de 4-weekse Mindfulness in de natuur training die in september start!

Mindfulness gaat over bewust aanwezig zijn in het hier en nu, op een niet-oordelende manier. Wist je trouwens dat Mindfulness stress en piekeren vermindert, de concentratie vergroot, creativiteit een boost geeft en je meer doet genieten? 

In 4 weken tijd leer je de basis, leer je hoe je op een geheel andere manier naar de natuur kunt kijken én krijg je veel Mindfulness oefeningen.

Shinrin-Yoku of bosbaden

IMG_1481.jpg

In Japan weet men het al langer: de weg naar een gezonder, productiever en gelukkiger leven leidt door het bos. Meditatieve boswandelingen zijn er een populaire therapie tegen stress, futloosheid en andere kwalen. Volgens het Japanse principe shinrin-yoku (bosbaden) heeft de natuur niet alleen het vermogen om bezoekers te verwonderen en te laten ontspannen, maar vergroot zij ook het fysieke, mentale en emotionele welzijn: bloeddruk, hartslag en cortisolniveau dalen opvallend, de concentratie en het probleemoplossend vermogen nemen toe. Door  mindfulness beoefening leer je de omgeving bewuster waar te nemen waarbij alle zintuigen getraind worden. Hierdoor leer je hoe je via de natuur weer in verbinding kunt komen met jezelf.

Ervaar de kracht van de natuur

IMG_8536.JPG

De cursus is opgebouwd uit 4 modules van elk 1,5 uur, waarin je kennis maakt met mindfulness en meditatie, je jouw zintuigen en adem traint, je contact leert maken met de natuur buiten je en met je eigen natuur. De sessies zijn gepland op 4,11,18 en 25 september. Elke sessie start om 19:30 en duurt circa 1,5 uur.

De bijdrage voor de cursus is 125 euro inclusief 21% btw voor particulieren. Voor studenten en mensen met een vergelijkbaar laag inkomen bedraagt de cursusprijs 100 euro. Ben je zzp'er of betaalt jouw baas de training en wil je een factuur dan rekenen we 21% btw. Mocht de prijs een belemmering voor je zijn neem dan vooral contact op, mogelijk kunnen we iets voor je betekenen.

Om je aan te melden voor deze cursus klik je op de aanmeldbutton onderaan deze pagina.

Locatie van de 4-weekse mindfulness training in de natuur

De wekelijkse sessie vindt plaats op het landgoed Clingendael in Den Haag. Dit fraaie park heeft een enorme diversiteit aan flora en fauna. Dat sterkt de beoefening van mindfulness. Startlocatie is achter het Landhuis Clingendael, met navigatieadres Clingendael 7.

 

Eerdere deelnemers over de training:

Ik was heel tevreden over de vierweekse cursus en vond de inhoud heel origineel om zo mindfulness in het bos te beoefenen.
— Claire
Prettige kennismaking met mindfulness. Niet ‘zweverig’ maar juist praktisch en in een ontspannen sfeer.
— Fleur
Om naar mijn werk te komen fiets ik langs Clingendael, waar deze training plaatsvond. Ik word direct weer rustig als ik mijn aandacht focus op de mooie bomen en daarbij bewust adem.
— Mireille
Pascal hanteert in zijn stijl van lesgeven een mooie mix van rust en enthousiasme.
— Denise
Eerdere gebeurtenis: 2 september
Relaxen met Alpaca's
Latere gebeurtenis: 5 september
Mindfulness in de natuur