Terug naar alle evenementen

Mindful ontspannen met Alpaca's (Groene Hart/Utrecht)

IMG_9841.JPG

Ontspannen middag tussen Alpaca's

Speciaal voor de liefhebbers van deze prachtige dieren organiseren we vanmiddag een ontspannen middag tussen en met Alpaca's. We zetten oefeningen vanuit de mindfulness in om een fijn samenzijn met deze schattige intuïtieve dieren te creëren. We gaan uitgebreid kennismaken met deze dieren, we gaan ze voeren en we gaan ze observeren. Door plaats te nemen in hun leefomgeving zullen ze contact met ons willen maken. We gaan gewoon kijken wat er gaat ontstaan. Hoe rustiger we als groep zijn hoe meer rust we uitstralen naar de dieren en hoe eerder ze op ons afkomen. Soms komen ze bij je zitten of liggen en heb je kans om goed en diep contact met ze te leggen. We laten in ieder geval het initiatief van het contact bij de alpaca’s en daarmee zorgen we ervoor dat dit een diervriendelijke activiteit is.

IMG_2055.jpg
IMG-4234.JPG

Praktische zaken

IMG_9357.JPG

Neem een kussentje mee om op te zitten in het weiland. Het advies is om dichte en  stevige schoenen te dragen. Een flesje water kun je meebrengen. Zorg dat je zo'n 10 minuten van te voren aanwezig bent op de locatie zodat we gezamenlijk kunnen starten. De bijdrage voor deze uitgebreide bijeenkomst is vanaf 27,50 euro per persoon. Er is beperkt plek voor deze sessie dus aanmelden op volgorde van binnenkomst via het aanmeldformulier wat onderaan de pagina staat. Door het aanmelden stem je in met de algemene voorwaarden.

alpaca uitzicht.jpg

Weersomstandigheden

Deze sessie vindt buiten plaats in het weiland. Omdat de Nederlandse zomer nogal eens wisselvallig kan verlopen kan het gras soms nat zijn. Bij lichte regen gaat de sessie gewoon door en zitten we in het weiland eventueel droog onder de overkapping. Bij zwaardere regen improviseren we zodat de sessie binnen plaatsvindt en zitten we geheel droog. Kleed je op de weersomstandigheden. We zitten grotendeels stil in het open weiland met prachtig uitzicht op de dieren en de omgeving.

 

Locatie & parkeren

20841785_10156444708783219_2400250976387464544_n.jpg

De sessie met Alpaca's vindt vandaag midden in het Groene Hart plaats in Wilnis, vlakbij Utrecht aan de Wilnisse Zuwe 44. Deze locatie is uitsluitend per auto te bereiken en er kunnen maximaal 6 auto’s parkeren op en bij de locatie. De verschillende navigatie apps leiden je naar de juiste bestemming. De laatste paar honderd meter is alleen voor bestemmingsverkeer toegankelijk maar dat ben je op dat moment ook ;-) Omdat er beperkte parkeergelegenheid is stimuleren we je om samen in een auto te reizen en bieden we goedkopere plekken aan voor mensen die samenreizen.

 
IMG_2037.jpg
Eerdere gebeurtenis: 3 juli
Mindfulness in de natuur
Latere gebeurtenis: 9 juli
Mindfulness in de natuur