Terug naar alle evenementen

Mindful herfstwandeling

  • Utrechtse Heuvelrug zeist (kaart)

Vandaag maken we een prachtige mindfulnesswandeling door de herfstbossen van de Utrechtse Heuvelrug. We wandelen grotendeels in stilte en we zullen een aantal oefeningen in de natuur doen, met name gericht op het thema dat in de herfst speelt in de natuur. Soms zullen we ook wat ervaringen uitwisselen. De natuur levert ook haar bijdrage met geluiden en geuren en soms ook uitdagingen als nieuwsgierige dieren contact zoeken. Als het weer het toelaat zullen we soms zitten of liggen maar doorgaans lopen we rustig door het gebied met alle zintuigen open.

Offline in de natuur

Deze mindfulnesswandeling die in het teken van de herfst staat is een mooie aanvulling voor deelnemers die meebewegen in het ritme van de seizoenen bij een van de online programma’s van Offline Mindfulness. Echter staat deze middag ook op zichzelf en is daardoor ook toegankelijk voor iedereen die een mooie mindfulness herfstwandeling wil maken en actief aan de slag wil met de thema’s oogsten en loslaten.

Praktisch

Draag tijdens de mindfulnesswandeling gemakkelijk zittende kleding en goede wandelschoenen. Als de weersomstandigheden het toelaten zal de middag zo’n 1,5 uur duren. De wandeling met diverse oefeningen gaat nagenoeg altijd door, tenzij door ziekte, storm en/of onweer de wandeling te gevaarlijk wordt. De bijdrage is 15 euro per persoon en kan vooraf via een tikkie worden voldaan. Aanmelden kan via de aanmeld button onderaan deze pagina.

Locatie

De mindfulnesswandeling vindt plaats in de bossen en op de heide van de Utrechtse Heuvelrug. Dat sterkt de beoefening van mindfulness. Startlocatie is bij het bos op de kruising van de Arnhemse Bovenweg en de Prinses Margrietlaan in Zeist. Vanuit daar lopen we een mooie route door het bos . Je kunt volop, en gratis, parkeren aan de Prinses Margrietlaan en op deze kruising stopt een bus.

Eerdere gebeurtenis: 14 oktober
Thuis Retraite - gezamenlijke start
Latere gebeurtenis: 1 november
School of Nature instroom November