Terug naar alle evenementen

Herstel jouw verbinding met de natuur


Herstel jouw verbinding met de natuur

In de zomer staat alles in de natuur volop in bloei en staat ook alles met elkaar in verbinding. Ook op energetisch vlak gebeurt en veel in de zomermaanden en dat is voor ons voelbaar. Zeker voor de wat meer introverte of hooggevoelige mens. Daardoor zou je de verbinding met jouw authentieke zelf wat kwijt kunnen raken en zou het zo kunnen zijn dat je jouw richting ook niet meer zo helder hebt. Ik help je daar deze zomer bij in de zomercursus. We gaan samen aan de slag om jouw verbinding met de natuur weer te herstellen. Daardoor zul je ook weer diepere rust en verbinding kunnen ervaren met je authentieke natuurlijke zelf. In dertig dagen gaan we samen aan de slag met mooie oefeningen en meditaties die je zintuigen zullen prikkelen.

Herken je je in het volgende?

Het is nu volop zomer en in de zomer gebeurt er altijd een hele hoop. Je bent waarschijnlijk bezig met de voorbereidingen van de vakantie, je rond de laatste deadline voor werk nog af, er zijn veel leuke gezellige evenementen en er is vaak tot laat in de avond activiteit. Het kan zijn dat de zomer je overprikkeld. Zeker voor mensen die van nature wat hooggevoelig (HSP) of introvert zijn kan het extraverte zomerseizoen vol prikkels overweldigend zijn. Je kunt dan merken dat je zenuwstelsel daar op reageert en automatisch meer ‘aan’ staat (de sympaticus). Het is dan van belang om er actief voor te zorgen dat je ook de ontspanning pakt om het zenuwstelsel weer af en toe uit te zetten (de parasympaticus) om zo weer goed op te laden. Daar zit nu echt de uitdaging in dit seizoen.

Wanneer dat gebeurt ben je minder verbonden met je authentieke natuurlijke zelf en raak je ook jouw richting wat meer kwijt. Ook kun je nu ervaren dat je minder gemakkelijk je intuïtieve gevoel kunt volgen. Deze zomer heeft een aantal van jullie mij al laten weten dat je de verbinding met de natuur wat bent kwijtgeraakt. De laatste week gebeurt dat steeds vaker. Het voelt daarom nu ook dat het tijd is om samen met jullie deze natuurlijke verbinding met jezelf weer te herstellen.

Deze zomer organiseer ik dan ook deze geheel nieuwe cursus waarin ik je op een eenvoudige en speelse manier laat zien hoe je je weer met jezelf kunt verbinden door de verbinding met de natuur te herstellen. Zodat je weer in de parasympatische stand van je zenuwstelsel komt en je diepere rust zult ervaren. Zo kun je weer meer in je lichaam zakken en zo gemakkelijk bij je natuurlijke authentieke zelf, je intuïtie en je richting komen.

Je leeft gewoon je leven en gaat om met alles wat het leven je aanreikt en toch voel je diep van binnen dat je verder bent afgedreven van jezelf. Levensvragen poppen zich soms op; “wil ik deze baan nog wel”, “kan ik niet veel beter verhuizen naar een andere plek”, “vroeger had ik meer plezier gedurende de dag”. Kortom je leven lijkt soms overgenomen door externe factoren. Maar wil wil jij zelf in dit leven? Om daar goed bij te komen is het van belang om een goede verbinding te hebben met je natuurlijke authentieke zelf. We gaan die verbinding herstellen door de verbinding met de natuur te herstellen. Je zult merken dat jouw systeem daardoor goed tot rust komt. Daardoor ontstaat er ruimte om weer jouw eigen richting duidelijk te krijgen. De kern van dit programma is om die rust weer te verbinden; in je hoofd, in je lijf en in je dagen thuis en op je werk. Als je je hierin herkent lees dan zeker even verder.

Hoe zou het voor je voelen wanneer je

  • 30 dagen lang door mij wordt meegenomen in een fijn zomer programma?

  • leert hoe je de natuur kunt gebruiken om je zenuwstelsel tot rust te brengen (te co-reguleren)

  • Diepere verbinding maakt met jouw natuurlijke authentieke zelf?

  • Veel bijzondere en inspirerende opdrachten krijgt?

  • volledig opgeladen uit de zomer komt?

De opbouw van de zomer cursus

De zomer cursus start op 15 juli en duurt tot 15 augustus. In die periode ontvang je op 15 ochtenden een nieuwe video van mij waarin ik je meeneem in het versterken van de verbinding van de natuur. Naast de video ontvang je tevens een meditatie of een ervaringsgerichte oefening die je zelf buiten in de natuur uitvoert. Je ontvangt de video met nieuwe opdracht voor die dag via de Whatsapp. Op die manier kun je waar je deze zomer ook bent de cursus volgen.

De video’s en veel van de meditaties en opdrachten worden vlak voor en gedurende de cursus buiten op video of via audio voor je opgenomen. Je hebt dus geen muisstille studio-achtergrond maar real life natuur en omgevingsgeluiden die er op dat moment zijn. Dit draagt bij aan de beleving en maakt de cursus zo natuurlijk mogelijk.

De investering van de zomercursus

Om de cursus voor iedereen toegankelijk te houden heb ik besloten om het online gedeelte dat via Whatsapp loopt zo voordelig mogelijk aan te bieden. Daarnaast is er de mogelijkheid om offline samen te oefenen bij mij in het Panbos (bij Zeist). De groepsbijeenkomst vindt plaats op zondag 30 juli van 14-17 uur. Kun je niet aanwezig zijn bij de groepsbijeenkomst maar wil je wel onder begeleiding oefenen en verdiepen dan kun je 1-op-1 met mij het bos in op een moment dat het ons beide past (in de periode waarin de zomercursus loopt)

  • De 4-weekse online cursus 27,-

  • De 4-weekse online cursus plus groepsbijeenkomst 74,-

  • De 4-weekse online cursus en 1-op-1 bijeenkomst 99,-

De cursus is voor iedereen toegankelijk, mits je over een smartphone beschikt met Whatsapp. Ik deel graag mijn kennis met je zodat je nu de energie van de zomer kunt inzetten om op een dieper niveau tot rust te komen en zo weer duidelijk jouw richting te voelen.

Zoals je van mij gewend bent zit deze zomercursus vol beweging, meditatie, natuurbeleving, creativiteit en natuurlijk een dosis speelsheid.

Eerdere gebeurtenis: 4 november
Herfst retraite